Ured

Abstracto studio je osnovao Ivan Plemenčić, 2011. godine u Zagrebu. Ured trenutno djeluje na području Hrvatske. Osnovna djelatnost je izrada projekata suvremene arhitekture i promišljanja prostora. Uz to ured nudi široku paletu usluga koje uključuju izradu vizualizacija, analize projektnih mogućnosti, izradu troškovnika, reviziju i analizu troškovnika i ukupnih troškova, te stručni nadzor.
Iako mlada tvrtka, možemo se pohvaliti velikim brojem projekata, te različitim namjenama i tipovima zahvata. Kroz godine radilo se na različitim projektima, koji variraju od malih zahvata i rekonstrukcija, pa sve do velikih projekata na kojima se radilo u suradnji s drugim arhitektonskim uredima.  
Neki od naših klijenata su Riviera Adria, ACI, Rotokor, Star turist, Ascendant Capital Advisors, Tehnozavod Marušić, Dukat, Zagraf,…

Ivan Plemenčić

direktor

Rođen je u kasnu jesen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2008. godine.
Još tokom studija započinje svoj profesionalni razvoj kroz rad u arhitektonskim uredima Arhitektura Matković i Studio 3P, arhitektonske natječaje, te kroz odrađivanje stručne prakse na sveučilištu Manipal u Indiji.
Nakon završenog studija radi kao projektant u projektantskom uredu Valamar turistički projekti gdje se upoznaje s turističkim projektiranjem koje će odrediti daljnji profesionalni razvoj.
Krajem 2011. godine pokreće vlastiti projektni ured Abstracto studio.

Adriano Penava

projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. 2001. godine maturira na Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu i upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje diplomira 2009. godine.
Tijekom studiranja radi u projektantskom uredu Megaron, a nakon studija u uredu Vital, te surađuje sa uredom Studio 3P.
Svoj rad u uredu Abstracto studio započinje sredinom 2013. godine.

Ivana Družinec

projektant

Rođena je 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene opće gimnazije upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2014. godine. Tijekom studija radi u projektantskom uredu Arhitektura Duplančić. rad u redu Abstracto studio započinje krajem 2014. godine.

Nikola Paunović

ovlašteni projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene prirodoslovno matematičke gimnazije 2001. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2009. godine. Tijekom studija radi u projektantskim uredima Arhitektura Matković i Arioso. Nakon završetka studija nastavlja sa radom u uredu Arioso. Od 2010. godine do 2016. godine radi u projektantskom uredu Studio XXL. Od 2015. godine surađuje sa projektantskim uredom 3P. rad u redu Abstracto studio započinje početkom 2016. godine.

Nina Delač

projektant

Rođena je 1986. g. u Zagrebu. Nakon završene opće gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet na kojem diplomira 2013. godine.
Nakon studija radi u projektantskom uredu Pogled 360, a svoj rad u uredu Abstracto studio započinje krajem 2016. godine.

Dario Brkljačić

ovlašteni projektant

Rođen 1974. g. u Zagrebu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje je diplomirao u proljeće 2000. godine. Prva projektantska iskustva je stekao radivši u uredu arhitekta Milana Šosteriča, kao prvi suradnik na projektu Muzičke akademije.
Iduća stepenica je bio biro „Projekting“, gdje je radio kao ovlašteni projektant na projektu Osnovne škole u Brdovcu, te brojnim drugim javnim zgradama. Presudno iskustvo je bio rad u uredu „Niva“, kao ovlašteni projektant na projektima Logističkog centra „Kaufland“, Logističkog centra „Lidl“, Trgovačkog centra „Konzum“ u Radničkoj ulici u Zagrebu, Hotelima Adriatic Beach Resort u Živogošću, te mnogim drugim projektima.
U proljeće 2018. g. započinje uspješnu suradnju s Abstracto studiom.

Luka Krleža

projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije 2000. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2009. godine. Tijekom studija radi u arhitektonskom birou ASCOM. Nakon završetka studija radi u arhitektonskom birou COM u Zagrebu. Od 2013. godine radi u građevinarskom uredu Gikom. Rad u uredu Abstracto studio započinje 2017. godine.

Andrea Hlastec

projektant

Rođena je 1990. g. u Rijeci. Nakon završene opće gimnazije u Rijeci upisuje Arhitektonski fakultet u Ljubljani, gdje diplomira 2016. godine. Nakon studija radi u projektantskom uredu NOP Studio u Zagrebu, a rad u uredu Abstracto studio započinje sredinom 2017. godine.

Dora Primorac

projektant

Rođena je 19. 09. 1984. godine u Zagrebu. Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 2010.g. Prva stručna iskustva stječe u arhitektonskim uredima „Tehnozone“ i „Arhitektura Lozica“, polaže stručni ispit i dobiva status samostalnog projektanta. Nakon dobivanja statusa ovlaštenog arhitekta radi samostalno na izradi idejnih i izvedebenih projekata, te sudjeluje u izradi arhitektonsko urbanističkih natječaja. Početkom 2018. god. pridružuje se kreativnom timu ABSTRACTO studia.

Imate zanimljiv projekt i željeli biste raditi s nama?

ZAŠTO NAS ODABRATI?

Besides our passion for architecture and everything related to it, we approach our work seriously and enthusiastically.

  • competence
  • seriousness
  • enthusiasm
  • experience
VRSTE PROJEKATA

Types of projects in which we participated

  • campsites
  • hotels
  • interiors
  • visualisations