Ured

Abstracto studio je osnovao Ivan Plemenčić, 2011. godine u Zagrebu. Ured trenutno djeluje na području Hrvatske. Osnovna djelatnost je izrada projekata suvremene arhitekture i promišljanja prostora. Uz to ured nudi široku paletu usluga koje uključuju izradu vizualizacija, analize projektnih mogućnosti, izradu troškovnika, reviziju i analizu troškovnika i ukupnih troškova, te stručni nadzor.
Iako mlada tvrtka, možemo se pohvaliti velikim brojem projekata, te različitim namjenama i tipovima zahvata. Kroz godine radilo se na različitim projektima, koji variraju od malih zahvata i rekonstrukcija, pa sve do velikih projekata na kojima se radilo u suradnji s drugim arhitektonskim uredima.  
Neki od naših klijenata su Riviera Adria, ACI, Rotokor, Star turist, Ascendant Capital Advisors, Tehnozavod Marušić, Dukat, Zagraf,…

Ivan Plemenčić

direktor

Rođen je u kasnu jesen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2008. godine.
Još tokom studija započinje svoj profesionalni razvoj kroz rad u arhitektonskim uredima Arhitektura Matković i Studio 3P, arhitektonske natječaje, te kroz odrađivanje stručne prakse na sveučilištu Manipal u Indiji.
Nakon završenog studija radi kao projektant u projektantskom uredu Valamar turistički projekti gdje se upoznaje s turističkim projektiranjem koje će odrediti daljnji profesionalni razvoj.
Krajem 2011. godine pokreće vlastiti projektni ured Abstracto studio.

Adriano Penava

projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. 2001. godine maturira na Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu i upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje diplomira 2009. godine.
Tijekom studiranja radi u projektantskom uredu Megaron, a nakon studija u uredu Vital, te surađuje sa uredom Studio 3P.
Svoj rad u uredu Abstracto studio započinje sredinom 2013. godine.

Nikola Paunović

ovlašteni projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene prirodoslovno matematičke gimnazije 2001. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2009. godine. Tijekom studija radi u projektantskim uredima Arhitektura Matković i Arioso. Nakon završetka studija nastavlja sa radom u uredu Arioso. Od 2010. godine do 2016. godine radi u projektantskom uredu Studio XXL. Od 2015. godine surađuje sa projektantskim uredom 3P. rad u redu Abstracto studio započinje početkom 2016. godine.

Dario Brkljačić

ovlašteni projektant

Rođen 1974. g. u Zagrebu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje je diplomirao u proljeće 2000. godine. Prva projektantska iskustva je stekao radivši u uredu arhitekta Milana Šosteriča, kao prvi suradnik na projektu Muzičke akademije.
Iduća stepenica je bio biro „Projekting“, gdje je radio kao ovlašteni projektant na projektu Osnovne škole u Brdovcu, te brojnim drugim javnim zgradama. Presudno iskustvo je bio rad u uredu „Niva“, kao ovlašteni projektant na projektima Logističkog centra „Kaufland“, Logističkog centra „Lidl“, Trgovačkog centra „Konzum“ u Radničkoj ulici u Zagrebu, Hotelima Adriatic Beach Resort u Živogošću, te mnogim drugim projektima.
U proljeće 2018. g. započinje uspješnu suradnju s Abstracto studiom.

Luka Krleža

projektant

Rođen 1982. godine u Zagrebu. Nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije 2000. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2009. godine. Tijekom studija radi u arhitektonskom birou ASCOM. Nakon završetka studija radi u arhitektonskom birou COM u Zagrebu. Od 2013. godine radi u građevinarskom uredu Gikom. Rad u uredu Abstracto studio započinje 2017. godine.

Dora Primorac

ovlašteni projektant

Rođena je 19. 09. 1984. godine u Zagrebu. Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 2010.g. Prva stručna iskustva stječe u arhitektonskim uredima „Tehnozone“ i „Arhitektura Lozica“, polaže stručni ispit i dobiva status samostalnog projektanta. Nakon dobivanja statusa ovlaštenog arhitekta radi samostalno na izradi idejnih i izvedebenih projekata, te sudjeluje u izradi arhitektonsko urbanističkih natječaja. Početkom 2018. god. pridružuje se kreativnom timu ABSTRACTO studia.

Petra Sambolić

projektant

Rođena je 30.10.1992. u Zagrebu. Nakon završene V. gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet na kojem diplomira 2018. godine. Tijekom studija stječe stručna iskustva radom u uredima“ Arhitektonski atelier Hržić“ te „Juračić Skorup arhitekti“. Po završetku studija zapošljava se u arhitektonskom uredu „Sistem Dva“. Sredinom 2019. godine pridružuje se kreativnom timu Abstracto studia.

Lea Majzec

projektant

Rođena 1992. u Zagrebu. Na Arhitektonskom fakultetu diplomirala je 2018. godine. Stručno radno iskustvo tijekom studija stječe u projektantskom uredu Bulant & Wailzer u Beču. Nakon studija zapošljava se u uredu Ivanišin.Kabashi.Arhitekti u Zagrebu, a od 2021. godine dio je Abstracto tima.

Goran Vareško

projektant

Rođen 1980. godine u Puli. Nakon završene opće gimnazije, 1998. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem diplomira 2004. godine. Radio u više arhitektonskih biroa te u vodećim nacionalnim institucijama na zaštiti i očuvanju graditeljske baštine (Arhitektonski fakultet – Zavod za graditeljsko naslijeđe, Hrvatski restauratorski zavod i Institut za povijest umjetnosti). Krajem 2021. godine priključuje se Abstracto studiu.

Tijana Škrivanek

projektant

Rođena je 22.11.1994. godine u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, gdje diplomira 2020. godine. Vlastiti profesionalni razvoj započinje tokom studija radom na samostalnim projektima interijera, kao i internacionalnim studentskim natječajima i projektima, sudjelovanjem na internacionalnim seminarima, izlaganjem na regionalnim i internacionalnim skupovima, vođenjem regionalnog ogranka Europske udruge studenata arhitekture te sudjelovanjem na projektima u projektnom uredu Abstracto Studio. Nakon završenog studija radi u projektnom uredu Idea Studio te se 2021. godine ponovno pridružuje uredu Abstracto Studio kao dio kreativnog tima.

Dubravka Vican

voditeljica ureda

Rođena 1987. godine u Vinkovcima. Srednju školu administrativnog smjera završava u Vinkovcima, nakon čega seli u Zagreb. Po završetku filozofsko-teološkog studija obavlja poslove administracije u prodajno-uslužnoj tvrtci. Abstracto studiu pridružuje se početkom 2022. godine.

Imate zanimljiv projekt i željeli biste raditi s nama?

ZAŠTO NAS ODABRATI?

Besides our passion for architecture and everything related to it, we approach our work seriously and enthusiastically.

  • competence
  • seriousness
  • enthusiasm
  • experience
VRSTE PROJEKATA

Types of projects in which we participated

  • campsites
  • hotels
  • interiors
  • visualisations